Een prepaid kredietkaart vergelijken is anders dan een klassieke betaalkaart of debit kaart met elkaar vergelijken. Het verschil tussen beiden ligt in het al dan niet gekoppeld zijn aan een zichtrekening. Een prepaid kredietkaart is niet gekoppeld aan een zichtrekening, waardoor je banksaldo ook niet meteen gecrediteerd wordt. Verrichte betalingen via de prepaid kredietkaart worden afgenomen van het bedrag dat reeds vooraf op de betaalkaart is gestort. Het beste kan een prepaid kredietkaart dus vergeleken worden met de belwaarde op een telefoonkaart.

1. Viabuy Prepaid Card


 • Vaste kosten: € 19,90 / jaar

  Eenmalige kosten: € 69,90

  Limiet: €15000

  Verzekering: Nee

  Gespreid betalen: Nee

  Online aan te vragen

  * Meest Gekozen

2. Veritas Prepaid Card


 • Kosten: €29,90 / jaar

  Eenmalige kosten: Geen

  Verzekering: Nee

  Gespreid betalen: Nee

  Online aanvragen in 3 stappen

Viabuy2

In België en Nederland is de tendens van het prepaid kredietkaart vergelijken maar recent opgekomen. Prepaid kredietkaarten werden ook nog maar een goede twee jaar geleden geïntroduceerd in deze landen. Andere landen zoals Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Engeland kenden het principe van een vooraf op te laden kredietkaart al veel langer. Ook in de Verenigde Staten zijn prepaid kredietkaarten hot. Kredieten aangaan en kredietproblemen zijn in de Verenigde Staten meer de regel dan de uitzondering. Een prepaid kredietkaart beschermd zowel de consument als de kredietaanbieder. Met een prepaid kredietkaart gaat een consument eigenlijk nooit in het rood, waardoor er geen sprake is van een ‘echt krediet’. Men kan enkel het saldo uitgeven dat reeds vooraf op de kaart werd gestort. Wanneer een consument online of in een fysieke winkel wenst te betalen, wordt door de financiële instelling gecontroleerd of het saldo op de bankrekening nog afdoende is. Idem bij een prepaid kredietkaart. Vandaar dat deze vorm van betalen enorm in trek is bij ouders die jongeren wegwijs willen maken in de wereld van betalingen en gebruikers die reeds een kredietachterstand hebben opgebouwd.

Prepaid Kredietkaart vergelijkenPrepaid Kredietkaarten Vergelijken, waar let ik op?

Omdat de Belgische markt inmiddels al verschillende prepaid kredietkaart aanbieders telt, komt het er op aan om aan prepaid creditcard vergelijken te doen. De ene aanbieder is immers de andere niet en hanteert vaak andere tarieven en voorwaarden. De meest voorkomende verschillen tijdens het prepaid kredietkaarten vergelijken:

 • De jaarlijkse kosten. Financiële instellingen zullen bij de aanschaf van een prepaid kredietkaart steeds een welbepaalde kost aanrekenen. Meestal schommelt dit tussen de 8 à 10 euro per jaar. Dit zijn geen jaarlijkse beheers- of kaartkosten, maar eerder kosten voor het openen van de hele procedure. Meestal is de aanschaf van gepersonaliseerde kaart (lees, met een eigen foto) of aanschaf via het loket duurder. Online de prepaid kredietkaart aankopen zonder extraatjes is dus voordeliger.

 • De kostprijs van alle verrichtingen. Dat bankinstellingen een prepaid kredietkaart introduceren voor een betere, eenvoudigere betaalwereld is simpel van geest zijn. Alle financiële instellingen, en dus ook zij die een prepaid kredietkaart aanbieden, willen graag winst maken. Zij het op korte of lange termijn. Omdat een prepaid kredietkaart vaak aantrekkelijk is voor studenten, hopen financiële instellingen al verschillende jongeren te strikken zodat ze later alle financiële activa bij deze bank geparkeerd blijven staan. De kostprijs van de verschillende verrichtingen is geen onbelangrijk punt tijdens het prepaid creditcard vergelijken.

 • De al dan niet verplichting een job te hebben. Omdat jongeren en bepaalde volwassenen niet beschikken over een voltijds inkomen, kunnen ze ook onmogelijk een krediet terugbetalen. Vandaar de gouden regel dat je geen lening kan aangaan wanneer je over geen vast inkomen beschikt. Bepaalde financiële instellingen maken voor de prepaid kredietkaart een uitzondering. Je kan dus probleemloos als jongere zonder vast inkomen een prepaid creditcard aanvragen. Ben je minderjarig en dus nog te jong voor zelf een prepaid kredietkaart aan te schaffen? Een wettelijke vertegenwoordiger mag mee het contract ondertekenen.

 • Het bedrag dat maximaal per herlaadbeurt met de prepaid kredietkaart kan gespendeerd worden. De meeste financiële instellingen werken met bedragen als 250 en 500 euro. In onderling overleg kan deze limiet verlaagd of verhoogd worden. Ook staat er een maximum limiet op het bedrag dat je jaarlijks met de prepaid kredietkaart kan spenderen, bijvoorbeeld 5.000 euro.

 • Extra online service. Sommige banken laten je toe om eenvoudig online of per smartphone en tablet je resterende saldo te beheren en nieuw saldo over te boeken. Voor een kleine meerkost kan je ook vragen de prepaid kredietkaart te linken aan een mobiel telefoonnummer. Zo ontvang je automatisch een sms wanneer je betaling is geslaagd, wanneer het saldo lager dan vijf euro gaat en wanneer de geldigheidsduur van de kaart binnenkort verstrijkt.

 • Extra garanties. De prepaid kredietkaart biedt net als een klassieke kredietkaart waarborg gedurende een welbepaalde periode na je aankoop. Zo ben je gedurende x aantal dagen beschermt tegen defecten en diefstal van je product. Idem voor online aankopen. Online aankopen worden beschermd als het goed uiteindelijk niet of stuk wordt geleverd. De ‘duurdere’ prepaid kredietkaarten bieden ook een bescherming bij annulering van vakanties.

Prepaid creditcard vergelijken loont dus absoluut de moeite. Via bovenstaande zes verschilpunten zou je alvast het kaf van het koren kunnen scheiden. In Nederland staat de prepaid kredietkaart ook wel bekend als een Creditkaart zonder bkr.