Een prepaid of voorafbetaalde kredietkaart is het ideale betaalmiddel wanneer u een duidelijk zicht op uw budget wil houden of dat van uw kinderen. In tegenstelling tot de gewone kredietkaart dient u bij de voorafbetaalde kredietkaart eerst geld over te schrijven op uw kaart voor ze gebruikt kan worden. U hebt dus volledig zelf in de hand hoeveel u beschikbaar stelt en gaat geen lening aan. Dit maakt de voorafbetaalde kredietkaart bijvoorbeeld zeer handig wanneer u op vakantie gaat en een bepaald budget in gedachten hebt waar u niet van af wil wijken. Of wanneer uw tieners eens op reis gaan met vrienden.

Net zoals bij een standaard kredietkaart of een bankkaart zijn er heel wat zaken in binnen- en buitenland waar u met de voorafbetaalde kredietkaart kunt betalen. Vaak zijn er wel kosten verbonden aan de transacties. Deze kunnen verschillen per aanbieder van dit type kaart en het loont dus om wat vergelijkingen te maken voor u een kaart aanvraagt. Wat betreft het gebruik zult u merken dat de kaart vaker aanvaard wordt dan een bankkaart, maar net iets minder frequent dan een reguliere kredietkaart. Een alternatief betaalmiddel bij de hand hebben, is dus geen overbodige luxe tenzij u vooraf kunt nagaan of er met de voorafbetaalde kredietkaart betaald kan worden.

Viabuy2

Een groot voordeel van de voorafbetaalde kredietkaart is dat u ze kunt gebruiken als een gewone kredietkaart, maar dan zonder de kosten die aan een lening verbonden zijn. Doordat u zelf geld beschikbaar stelt, werkt u altijd met een positieve balans die u helemaal zelf in de hand heeft. Sommige aanbieders tellen wel een limiet aan het bedrag dat u kunt overmaken op de kaart. Ook de transacties zelf kunnen gelimiteerd zijn in bedrag waardoor grote kosten niet altijd haalbaar zijn. Wenst u de kaart voornamelijk te gebruiken als betaalmiddel voor reizen, hotels of grote aankopen, dan moet u dit zeker vooraf nagaan met de aanbieder van uw kaart.

Gezien er bij de voorafbetaalde kredietkaart geen debet komt kijken, is er bij de aanvraag ook geen toetsing nodig. Dit maakt van deze kaart de perfecte oplossing voor iedereen die door omstandigheden niet in aanmerking komt voor een reguliere kredietkaart, maar deze toch frequent nodig heeft voor online aankopen en betalingen. Zodra u de kaart ontvangen heeft en er geld op overgeschreven, kunt u ermee aan de slag. Vanzelfsprekend dient u het saldo wel geregeld zelf aan te vullen in functie van uw gebruik.
Prepaid Kredietkaarten Vergelijken >>